Голем срам за кавадарчани, се разбира за оние кои го направиле.А фотографиите кои ги добивме од Локалната самоуправа тоа очигледно го потведуваат .На потегот на улицата „Дисанска„ кон месноста „Овчка река“ денеска е пристапено од страна на Општина Кавадарци којн чистење на дивите депонии кои се направени од нас- граѓаните на Кавадарци .Се работи за шут од градба, разни отпадоци,ѓубре од дома или други локации .Срам да ни е.А Кавадарци има Депонија - зе вика МЕЛЦИ и е на дофат на градот во непосредна близина. Десно од поранешен „Југокомерц на патот кон Прилеп.Услугата за депонирање- ИСФРЛАЊЕ ке ни биде направена БЕСПЛАТНО.

Во службената инфромација од ЛС се наведува дека „Се чистат сите диви депонии на патот од ул.Дисанска кон Овчка река. По расчистувањето на депониите ќе се работи на рамнење и на тампонирање на патот на некои локации каде што тоа е потребно. Оваа акција значително ќе го подобри функционирањето на земјоделците кои работат земјоделски работи во овој дел.„

После нас е убаво да се чисти, но ке се потрошат пари тоа да се стори,и ке биде откриена нашата најголема граѓанска слабост, не не можеме да се наречеме така(ова се однссува на оние кои фрлаат ѓубре).

84106513_2638251283065583_6984904682124607488_n83758245_2638251406398904_1945082996348420096_n 84483121_2638251443065567_4541966892348211200_n