Интегрален текст

“Почитувани сограѓани

Единствениот резултат на ВМРО-ДПМНЕ во делот на младите е егзодусот кој се случуваше во нивното владеење.

Имено за десет години, со политиките на ВМРО-ДПМНЕ, повеќе од 600.000 граѓани, во најголем дел млади ја напуштија нашата држава.

Го уништија образованието.

Станавме држава со најлош здравствен систем во Европа.

Станавме најкорумпирана држава во светот.

Држава во која владееше мафијата.

Откако уништија се што можеше да се уништи, денес ВМРО-ДПМНЕ очекува дека некој за само две и пол години може да го среди целиот тој пустош кој беше оставен во наследство.

Политичката партија ВМРО-ДПМНЕ апсолутно не мрдна со прст за унапредување на статусот на младите во нашата држава.

Со мерките кои ги спроведовме до сега како што се гаранцијата за млади, зголемување на паричните средства за мерката млад земјоделец од 10 на 20 илјади евра, оперативниот план за вработување, младинскиот додаток, европска младинска картичка, грандови за отворање на свој бизнис од 5 до 10 илјади евра, како и поддршка на иновации, значително го подобруваме стандардот на младите во нашата држава.

Со овие политики и мерки успеавме за само две и пол години да ја намалиме младинската невработеност од 48 на 35 отсто.

Овие заложби младите ги препознаваат и на 12-ти април истите ќе ги поддржат.„