На 01.03.2020 во 21.00 часот во Полициската станица Кавадарци, И.К. од Кавадарци пријавил дека околу 19.45 часот во дворот на црквата „Св. Димитрија“ две лица физички го нападнале и му одзеле пари и лични документи. Се преземаат мерки за целосно расчистување на случајот.