IGM TRADE

НА ДЕНОТ НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА КАВАДАРЦИ: БИСТИТЕ НА БОРЦИТЕ НА ЕДНО МЕСТО: ВО ПАРКОТ НА РЕВОЛУЦИЈАТА

Од денеска во Паркот на Револу...

РЕШЕНИЈА ЗА РАБОТЕН ОДНОС НА НЕОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ ДОБИЈА РАБОТНИЦИ ВО МУЗЕЈ ГАЛЕРИЈАТА, ДЕТСКАТА ГРАДИНКА И ДОМОТ НА КУЛТУРАТА

Возд...

НАД 200 МЕТРИ КУБНИ НАНОС КЕ БИДЕ ИСЧИСТЕН ОД КОРИТОТО НА РЕКАТА ,,лУДА МАРА,,

Над 200метри кубни нанос на земја, песок и камења во речно...

Славниот кавадаречки ѓеврек поскапе и сега има цена од 15 денари

Цената е истакната на ѓевречарските колички и ги изненади кавада...

Лозарите во Тиквешијата се задоволни од годинашниот род на Кратошијата и Вранецот , двете најквалитетени црно сорти на винско грозје....

На изложбата годинава учествуваа над 80 кучиња од Македонија, Србија и Бугарија

Во организација на кинолошкото друштво „7ми сеп...

Македонската дијаспора од Велика Британија донираше финансиски средства за учениците со посебни образовни потреби во основното општ...

По повод 130- годишната традиција во производство на вино, винарската визба „Тиквеш“ го отвори првиот дигитален музеј посветен на ...

Во Општина Кавадарци во учебната 2015/2016 се запишале помал број на првооделенци споредено со лани.Бројките тоа го потврдуваат.Годинава се ...

Младинската Асоцијација Креактив, заедно со бизнис секторот од Кавадарци, организира меѓународна трка „Кавадарци трки 2015 - Born to Run", на к...

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)