На денешната прес конференција директорот на ЈЗУ Општа болница со проширена надлежност Кавадарци Д-р Диме Коцев соопшти дека нома новоразазени од коронавирус во Општина Кавадарцим и сите мерки се одвиваат согласно протоколот на Владата.