ОРГАНСКА ХРАНА-ЗНАЕМЕ ЛИ ЗА НЕА

Тежнееме кон неа.Таа е гаранција за добро здравје.Во продавница ја бараме.Прашуваме од каде е зелката, доматот...Колку пати се прскат праските , грозјето...Илјада дилеми, а сите поврзани со таканаречената органска храна која главно се однесува на производи во земјоделието кои најчесто ги консумираме.А органските производи и не се така сложени за да ги спознаеме ако малку повеќе навлеземе во ова проблематика.За органзката храна говориме последните 10 години интензивно. Дали научивме доволно за неа.За неа ни говори Горан Колев, еден од ретките стручњаци од ова област инаку, овластен инспектор за огранска храна .

м.д.

116336393_663439610915977_7615103801080663005_n