МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Планирано е реконструкцијата на ,,Западен булевар,, да се заврши до мај наредната година.

„Оваа делница според новото урбанистичко решение наместо претходните 27 метри широчина сега се намалува на 16 метри каде ќе се реализира булеварско решение. Ќе се трасира коловоз со четири ленти, секоја широка по 3 метри, како и тротоар за пешаците, од двете страни на булеварот со широчина од 2 метри. Исто така ќе има и хортикултурно уедување и улично осветлување. Овој проект изнесува околу 20 милиони денари. Ова денеска го истакна градоначалникот на Општина Кавадарци Александар Панов кој испрати јавен повик до сите заинтересирани компании да учествуваат на овој тендер.Инаку постапката ни е во тек. Се надевам дека во месец септември кога ни е и празник на општината ќе започнеме со реализација на овој проект“ рече Панов на денешниот прес.

Инаку делницата е веќе во завршна фаза што се однесува до експропријација на земјиштето, по што се очекува да започнат и градежните работи. Вкупно се поведени 41 постапка од кои 27 се на територијата на катастарската општина Кавадарци, а 14 се однесуваат на земјиште вон градот. Најголем дел од граѓаните веќе потпишаа спогодбени решенија со општината.

„ Над 2 милиони денари потрошивме само за експропријација. Процесот е започнат пред две години.Таму каде што има разбирање вршиме експропријација, таму каде нема завршуваме пред надлежните судови. Она што е крајната цел проширување на овој влез, ќе го реализираме во текот на наредните години.“ потенцира Панов

Планирано е реконструкцијата на ,,Западен булевар,, да се заврши до мај наредната година.

„Планираме до мај наредната година се да биде завршено. Намерно го избираме зимскиот дел кога може да се вршат земјените работи, а асфалтирањетро да биде во почетокот на пролетта.“ рече Александар Панов денеска пред новинарите.

М.Д.