За 24 часа- 2 во Кавадарци 3 во Неготино се позитивни на "Ковид 19" .Според Д-р спец. Ристе Јовановски од ЦЈЗ, 3 од посочените имале контакти со позитивни на коронавурус.Останатите не знаат од каде се заразиле.Се работи на утврдување на контактите.

Сите имаат ЛКС и се наоѓаат на домашно лекување.

м.д.