МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

На барање на жителите од колективната зграда над основното училиште „Димката Ангелов-Габерот“ Кавадарци, општината реализира проект за реконструкција на пешачката патека пред влезовите во зградата.Оперативата на фирмата „Градба промет“ денес работеше на отстранување на старите и руинирани бехатон коцки. Деновиве ќе следи порамнување на земјата и подготовка за бетонирање.Според проектот ќе се бетонира целата површина на патеката долж источната страна на зградата веднаш до оградата на училиштетето.Со овој проект жителите ќе имаат побезбеден урбанизиран пристап. Новиот пристап ќе го користат учениците и наставниците.

120048672_2849493248608051_5929896646812250411_n