„На 27.09.2020 часот од 13.00 до 19.00 часот на подрачјето на СВР Велес била спроведена акциска контрола на возачи кои управуваат возила со брзина поголема од пропишаната. Притоа, биле регистрирани 33 прекршоци, од кои 13 во Велес, 12 во Кавадарци и осум во Неготино. Возачите се санкционирани со соодветни пријави.„-се наведува во денешниот билтен на МВР- посветен на резултатите од акциската контрола.