МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

НАШАТА ОПШТИНА МЕЃУ ПРВИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА КОЈА ГО ИЗРАБОТИ ОВА СО СОПСТВЕНИ СРЕДСТВА

Општина Кавадарци меѓу првите во државата го промовираше зелениот катастар изработен со сопствени средства и ресурси. Станува збор за официјален попис на сите дрва и грмушки во градот како и тревнати и цветни површини и патеки во парковите. Според презентираните податоци Кавадарци располага со 11728 дрва и грмушки и повеке од 1.300.000 метри квадратни тревни и цветни површини. Конкретно за зелениот катастар денес на промоцијата на истиот говореше Диме Радњански советник за хортикултурно уредување и заштита на природата

м.в.