Во Кавадарци во изминатото деноноќие се евидентирани 18 во Неготино 6 и во Росоман 6 позитивни на Ковид 19. Ова денеска ни беше сооштеноно од Центарит за јавно здравје-Кавадарци од Д-р спец. епидемилог Ристе Јовановски.

Позитивните се на возраст од 8 до 71 година.Меѓу нив 3 медицински лица и еден наставник.Поради тоа двајца наставници и 22 ученици се во домашна изолација.