Бројот на регистирани позитивни на Ковид 19 од Кавадарци во Центарот за јавно здравје во Кавадарци изнесува 18 лица.Тие се на возраст од 21 до 73 години.Од нив 2 се хоспотализирани.Пациентите се на возраст од 21 и 63 години.

Во Неготино бројката на регистрирани од Ковид 19 изнесува 9 лица од 1 до 64 години.Едногодишното дете одело во градинка.Поради тоа 7 деца од групата се во самоизолација како и 3 негувателки.

Во Росоман е регистриран 1 новозаразен од коронавирус.