МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Бенефитот од новиот начин на греење,односно замена на греењето на дрва со стари шпорети, во ПП.с.Марена, е голем. Начинот на греење, наместо со дрва е заменет со био гориво (пелети)и комбинирано греење. Овој начин на греење претставува далеку поеколошка алтернатива во корист на учениците, наставниците, а и за градот. На овој начин, во училиштето се очекува во голема мерка да се намалат трошоците во однос на загревањето во просториите и училниците, а паралeлно со тоа и подобри услови за настава на учениците. Како изведувач на промената на греењето е ангажираната фирмата ,,ПЕР –ИНЖЕНЕРИНГ,,а средствата се од буџетот на ООУ,,Страшо Пинџур,,Кавадарци. 123247444_2885207288369980_3505953529522814179_n 123394161_2885207215036654_8934995353529335001_n