МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

За 24 часа Кавадарци се евидентирани 10 а 11 се во Неготино и 1 во Росоман.Позитивните во Кавадарци се на возраст од 26 до 65 години. Со потешки симптоми на болничко одделение се наоѓа еден пациент, а и еден здравствен работник исто така е позитивен.

Во Неготино, 11-те позитивни се на возраст од 16 до 61 година“ .Ова бројка до крајот на денот можно е да се зголеми.Се работи на откривање на контактите.

Во Општата болница Кавадарци сите пациенти се стабилни.