МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Кавадаречката болница го зголеми постоечкиот капацитетна ковид-центарот со уште едно одделение и дополнителни дваесет болнички кревети. Задоопремување на одделението Дрекслмајер ги донираше потребните регулатори закислородни боци кои се важен дел во процесот на лекување на ковид пациентите на кои име неопходна кислородна поддршка.

„Покрај првичниот ковид центар, за краток период приспособивме уште едно ковидодделение со дополнителни дваесет кревети во болницата. Огромна благодарност докомпанијата Дрекслмајер, што и овојпат излезе во пресрет на нашите потреби и ги обезбедирегулаторите за кислородни боци, како би биле во можност да обезбедиме соодветназдравствена услуга за нашите пациенти“, истакна др. Диме Коцев, директор на ЈЗУ Општаболница Кавадарци.

Дрекслмајер во неколку наврати од почетокот на пандемијата преку донирање на заштитнаопрема даде поддршка на здравствените работници од повеќе институции. Компанијата ипретходно излезе во пресрет на неколку медицинските установи за кои обезбеди возила имедицинска апаратура.

„Драго ми е што изминатите неколку години реализиравме низа проекти за медицинскиотперсонал во кавадаречката болница. Дрекслмајер останува партнер на регионот, а во овааздравствена криза сакамеда дадеме свој придонес и поддршка во заштитата на здравјетона граѓаните“, рече Лукас Мирингер, генерален директор на Дрекслмајер во Кавадарци.

Одговорното однесување и придржувањето на пропишаните мерки е клучно за спречувањена понатамошно ширење на коронавирусот. На тој начин се штитиме себеси и своитенајблиски, но го штитиме и јавното здравје.„ - се наведува во соопштението од Дрекслермајер Кавадарци.

thumbnail (1)