МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Најновата статистика на болни од ковид 19 е следнава:

Во 13,45 часот се евидентирани во ЦЈЗ, 25 позитивни во Кавадарци на возраст од 19 до 67 години, 20 во Неготино од 17 до 54 години, 2 во Д.Капија на 43 и 44 години и едно лице во Росоман на 53 години.

Едно дете кое посетува градинка во Неготино е позитивно поради што во излолација се еден воспоитувач и една негувателка, и 13 деца.

Регистрирано е и едно починато лице на 73 години во Кавадарци.

Информациите ни ги соопшти Д-р Спец. епидемиолог Ристе Јовановски.

м.д.

125402994_365143724766296_5269789713407414448_n