Денес беше одржана онлајн дискусија и работилница на тема " Дефинирање на индикатори за ризиците од корупција во јавните набавки на јавните претпријатија". Настанот се организираше во рамките на проектот"Кон отчетни јавни претпријатија" кој се спроведува од страна на Центарот за граѓански комуникации со финансиска помош од Кралството на Холандија. Проектот предвидува градење на капацитети за борбата против корупција на 40 претпријатија основани од Градот Скопје и општините Кавадарци, Гостивар и Струга. извор Кабинет на Градоначалник Митко Јанчев 127732787_2908027442754631_4195068796550182819_n