ИГМ-ТРЕЈД , како најголем даночен обрзник си ја исполни обврската и плати 8 милиони денари данок на имот.Ова денеска го потврдија и од Кабинет на градоначалникт Митко Јанчев .

Интегрален текст ;

„Почитувани, Општина Кавадарци изразува голема благодарност до компанијата ИГМ Трејд, како најголем даночен обврзник по основ данок на имот од правни лица во Општина Кавадарци во износ од 8 милиони денари, за извршената целосна уплата за данок на имот за 2021 година. Данокот на имот е веднаш уплатен во целост по самото добивање на решението за 2021 година.„ се наведува во соопштението од Кабинетит на кавадаречкиот градоначалник. 150757898_436298824379646_1654046026911283847_n