МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

ВО МУЗЕЈ ГАЛЕРИЈАТА ВО КАВАДАРЦИ ОТВОРЕНА БЕШЕ ИЗЛОЖБА НАСЛОВЕНА КАКО „ЧЕМЕРСКИ ВО ЧЕСТ НА БАРДОТ НА МАКЕДОНСКОТО МОДЕРНО СЛИКАРСТВО“

Денеска се навршија 5 години од смртта на големото име на македонското сликарство, Глигор Чемерски. По тој повод во музеј галеријата на град Кавадарци беше отворена изложба која го носеше неговото презиме Чемерски. За изложбата, делата и уметноста на Чемерски говореа директорот на Музеј галеријата Весна Ѓорѓиева и кураторите на истата кустосите Трајче Цветков и Билјана Галабова.

М.В.

167565711_757813928255105_2509254319665593933_n 167863369_934274924051627_416461680999615648_n 168068075_360099535265984_8759023631737411454_n 168315802_1332232443830172_8098982789517785968_n