МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Поради висината на снежната покривка од 30 до 40 сантиметрти на ,денешната акција на Ден на дрвото-на одредената локација на Висорамнината Витачево не се одвиваше туку е заменета со друга.Стручните лица од Подружницата на Шумското Стопанство „“Бор„ на Македонски шуми, решија да не се сади на Витачево заради снегот,а извршена е замена со локацијата Глишиќки рид.Овде пошумуваа вработение во јавните претпријатија, и администрацијата, а учениците од кавадаречките училшта во школските дворови или околината на училиштата.Ова информација ни ја соопшти Томе Лисичанес-претседател на ЛК на акцијата „Ден на дрвотото“.Најверојатно во случајот претпријатието Македонски шуми, на просторот на Општнава ке реши дополнително на која локација нејзините вработени да ги посадат определените садници наменети за годинашнава акција. Невремето проследено со снег,не беше планирано, а битно го поремети ритамот на акцијата, вели Лисичанец.