МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Локалниот еколошки акционен план треба да биде донесен за 6 месеци.Овој врвен документ од стратешко значење за Општинава последен пат од советниците бил изгласан пред 21 година и дури ова локална влест тоа го чини поворно во далеку пооизменети услови на современ живот и промени навики и прописи во државата.

Тоа ја наметнува потребата и неминовноста од негово усвојување а потоа и имплементирање во системот кај нас.Впрочем законите кои се применуваат тоа го налагаат со вградување во урбанистичката сфера, просторното планирање, заштитата на водите и околината во која живееме и слично.Денеска се одржа стартната сребна на која беа усвоени работни групи кои ке започнат да дејствуваат а тие секој месец ке ги координираат работите.Овој важен документ на ЛЕАП треба да го усвоиу Советот на Општината за да ставе практчно применлив.Со седницата претседаваше градоначалникот Митко Јанчев кој поробно говореше за потребата од донесување ЛЕАП а во дискусиите се вклулчија и повеќе стручни лица од различни области.

М.Д.

184601711_332692264892458_898117313115366964_n 184604365_1157496881366084_1726110579785576319_n 184633887_912755782601941_2703702420328409892_n 184658744_481542883183033_954864495349677699_n