Медининските сестри и техничари денеска го одбележуваат Меѓународниот ден. Вo Кавадарци градоначалникот Митко Јанчев лично од свое име им врачи по еден рачен часовник а од директорот на ЈЗУ Општа Болница со проширена надлежност Диме Коцев цвеќе.Скромно и заслужено.

Коцев и Јанчев го постија Регионалниит центар за вакцинација каде мединицинските сестри како и досега во ова пандемија застанаа во првите редови. Благодарност за нив за нивната несебична хуманост, бидеји кога ни е најтешко тие дават се од себе за да се намалат здравствените проблеми на граѓаните..

м.д. и д.ѓ.д..