Денеска ВМРО-ДПМНЕ во Кавадарци, еден од 9-те града во внатрешноста на Македонија каде се блокираат раскрсници, како и Скопје, беше блокирана една раскрсница. Се протестираше поради сеуште необјавениот договор со соседна Р.Бугарија.Протестот беше изразен со блокада од 2 часа на раскрсницата кај ООУ„Гоце Делчев„.

Зоран Јованчев претседател на ОК на ВМРО ДПМНЕ и пратеник од Кавадарци изјави дека борбата на мекедонците за својот идентитет нема да преставне никогаш.

197059255_305081847896167_6901650703305494420_n