Денеска ВМРО -ДПМНЕ Кавадарци продолжи со блокада на раскрсницата кај ООУ “Гоце Делчев„. Трет ден протести во Кавадарци поради, како што велат тие, нетранспарентната политика на власта во врска со договорот со соседна Бугарија.Денеска на блокадата со активисти беше и претседателот на Партијата на демократски сили на ромите во Македонија Шабан Салиу.

Изјави на :Перо Николовски-потпретседател на ОК на ВМРО-ДПМНЕ и

Шабан Салиу ;претседател на Партијата на демократски сили на ромите во Македонија