Денеска започна уписот во прва година средно образование во учебната 2021/2022 година. Ќе трае наредните три дена. Според Конкурсот на Министерството за образование и наука, во јавните средни училишта слободни се 30. 053 места во 913 паралелки во 109 средни училишта.

Во Кавадарци учениците имаат можност да се запишат во СОУ Гимназија“Добри Даскалов“,СОУ„К.С.Брко„ и СОЗШУ„Ѓорче Петров„.

Logo-Gimnazija