Актуелниот престедател на Советот на Општина Кавадарци Ристо Сакалиев ке се кандидира на претстојните Локални избори 2021 со своја советничка независна листа. Ова за РТК и КТВ денеска при реализацијата на емисијата ОТВОРЕНО ЗА..која ке ја емитуваме во петок во 21: 00 часот, го изјави тој.Сакалиев моментнио го пратктикува 6 -мандат како советник, а во актуелната локална самоупорава како претседател на Совет.