МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

На 60 гласачки места во Општина Кавадарци денеска до 19.00 ке се одвива гласањето на овие локални извори 2021. Право на глас имаат 32.163 граѓани.До 11 часот излезноста во Општинава е околу 14 насто што е помалку за разлика од претходните избори. или гласале 4.542 граѓани со право на глас.На ниво на држава е нешто над 10 насто,

ЗАсега во општинава не се пријавени екцеси на избирачките места.

Наше забележување е дека повеќе време се чека за идентифинација на отпечатокот на прстите што е новина на ови избори.Очекуваме општинските избирачки одбори и комисиите да добијат виза, ако не се добива резултат со отпечатокот, да се активира стариот систем со идентификација со лична карта или пасош да се проверува идентитетиот на граѓанинот кој гласа.