МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

ЈП Комуналец ги известува граѓаните дека има поставено на повеќе локации метални канти за фрлање на пепел и истата треба да ја фрлате во нив. Тие редовно се чистат, како и останатите контејнери за друг отпад . Оттаму апелираат да е внимава при фрлањето на пепел во контејнерите. Или таму каде што нема таква соодвертна канта, пепелта да отстои неколку часа додека не се излади со цел за да не дојде до запалување на контејнерите и правење штета на истите. Поради вакво невнимание, може да се предизвика и поголема штета не само на контејнерите туку и на околните објекти и автомобили. Од ЈП КОмуналец се надеваат дека овој апел ќе допре до граѓаните. 271755260_337032085091874_6176460356612751761_n