МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Kавадарци функционира и на минусни температури.Напладне во 12 часот беше под нулата , - 8 степени Целзиусови ,што е вистинска реткост.

Синоќа живатаво термометарт паднала на-20,2 степени под нулата, што е една еднајниските последниве години.Ова температура ке има негативни последици врз некои земјоделски култури -колку ке знаеме напролет.А лозјата , и дали ке има последици за нив од овие минусни температури, стручните оценки кеги чуеме деновиве.Можно е снежната покривка да заврши голема работаштитејќи ги некои земјоделски култури од целосен колапс.

Денеска поради студеното време не функционираше Градскиот пазар- еднноставно немаше пазар што ретко или воопшто не се случувало во минатото.Купувачи имаше, тие лутаа од еден до друг маркет барајќи по нешто за дома,а најчесто зеленчук и овошје до кое тешко доаѓаа.Студот ги измрзна количините зеленчук и овошјеоставени надвор на минусните температури,па така трговците кои го„пресретија“студот успејаа да ги заштитат од измрзнување скапите домари( 125 ден.) краставиците( 190 ден.кгр.).

Улиците чисти од снегот, но треба да се вози внимателно,поради лизгавоста која се јавува на одделни места, каде се топи снегот или граѓаните го фрлаа од дворовите на улица.Треба да се вози споро, секој ке стигне на својата дестинација-брзањето не е потребно.А и добро е да се оди пеш – без возила,внимателно.