,,На 13.05.2022 во 22.45 часот во ОВР Кавадарци, И.В.(37) од Кавадарци пријавила дека околу 17.30 часот во с.Ваташа, по претходно недоразбирање, нејзиниот малолетен син бил физички нападнат од Д.В. од Кавадарци. Се преземаат мерки за расчистување на случајот.нат од Д.В. од Кавадарци. Се преземаат мерки за расчистување на случајот.нат од Д.В. од Кавадарци. Се преземаат мерки за расчистување на случајот,,, се наведува во денешниот извештај од МВР,објавен во Билтенот на Министерството.