МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Лицата со посебни потреби и фолклорните ансамбли од Велес, Штип, Неготино и Кавадарци со заеднички концерт

Утре вторник, од 19 часот, во Дом на култура “Иван Мазов - Климе“ Кавадарци ќе се оддржи Фолклорен фестивал насловен како “Фатени за раце го менуваме светот“. Станува збор за Фестивал на лица со посебни потреби потпомогнати од Фолклорните ансамбли од повеќе градови. Учесниците се од Основното училиште за деца со посебни образовни потреби “Маца Овчарова“ Велес и КУД “Коле Неделковски“ Велес, Средното училиште за деца со посебни образовни потреби “Искра“ Штип и КУД “Ристо Донев - Учителот“ Штип, Дневен центар за лица со посебни потреби Неготино и КУД “Јане Сандански“ Неготино и посебната паралелка при ОУ “Страшо Пинџур“ Кавадарци и Фолклорниот ансамбл “Тиквеш“ Кавадарци. Фестивалот е поддржан од Дом на култура “Иван Мазов - Климе“ Кавадарци, ОУ “Страшо Пинџур“ Кавадарци и Градоначалникот и Советот на општина Кавадарци.

М.В.