МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

DRӒXLMAIER Македонија му посака добредојде нагерманскиот претседател

Соопштение

- Како дел од агендата во рамки на дводневната посета на земјава, германскиот претседател Франк-Валтер Штајнмаер ја посети компанијата DRӒXLMAIER Македонијакако eден од најголемите работодавачи кај нас. Штајнмаер беше дочекан од страна на Потпретседателот на одборот и Главен Извршен Директор наГрупацијата Стефан Брандл и од Генералниот менаџер на DRӒXLMAIER Македонија Лукас Мирингер по што заедно ги посетија производствените капацитети во фабриката во Кавадарци. Со тоа претседателот доби јасна слика за сите производствени процеси преку кои на DRÄXLMAIER локацијата во Кавадарци се произведуваат производи за различни модели на возила од премиум сегментот.Клучен фактор за поддршка на економскиот развој на земјатаОд самото основање од 2012 година, DRӒXLMAIER Македонија воспостави успешна и долгорочна соработка со повеќе од седумстотини домашни компании кои значително придонесоа за успешното работење на компанијата во однос на исполнување на водечките интернационални стандарди,креирање на компетитивна средина и препознавање и квалификување на нови технологии идобавувачи.Успешно имплементирано дуално стручно образование според германски стандарди Топ 100 добавувачот во премиум сегментот на автомобилската индустрија во земјава успешно гововеде моделот на дуално стручно образование според германски стандарди. На овој начин, во тесна соработка со образовните институции од регионот DRÄXLMAIER, преку реализација на практична настава во специјализираната училница во рамки на фабриката дава постојан придонес во обуката наидните специјалисти. За време на посетата, претседателот ја посети училницата и имаше можност лично да разговара со практикантите.DRӒXLMAIER партнер на регионотПотпретседателот на одборот и Главниот Извршен Директор на Групацијата DRӒXLMAIER и Генералниот менаџер на DRӒXLMAIER Македонија го информираа претседателот и за бројните проекти од областа на образованието, спортот, културата како и проекти за унапредување на јавнотоздравје и социјални проекти коишто во изминативе години од своето постоење, DRӒXLMAIER какосемејна компанија, ги реализираше заедно со своите вработени. Со тоа DRӒXLMAIER Македонија се етаблира како сигурен партнер на регионот и заедницата кадешто делува.„

-се наведува во соопштението од Дрекслмајер-Кавадарци.

313435273_470866051821843_6027018323876042035_n (1) 316682655_470866415155140_3012992442493536092_n 316819523_470866531821795_6233049599336409621_n 316954588_470866338488481_1678853165393210309_n