МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Вистинска лекција ни одржаа учениците од Гимназијата ,,Добри Дасклов". Посветувајќи ја вечерта на промоција на првонаградениот на државно ниво документарен филм на Димитри Тодоров"Роза на асфалтот" гимназијалците ни дадоа на знаење дека неоправедано ги избегнуваме од нас,се сепарираме од хендкипираните лица или оние кои се со посебни потреби. Всушност немањето емпатија во нас за нив, зборува за тоа,какви сме. Затоа треба да го смениме мислењето и односот за нашите дограѓани со хендикеп и да завртеме нова страница во нашите животи. Така нив ќе ги направиме посреќни,а ние ќе бидеме на линија на нормалната хуманост ,како луѓе. Филмот на Димитри и другарите ќе ни помогне во тоа. Гимназијалците направија добра работа.Нека продолжат така. Инаку сите средства од овој настан ќе бидат донирани за лекување на нивниот соученик Бошко Јанкулов. м.д. 441523050_851186283697090_7560160740566350676_n 441954552_851186040363781_9076367966862845071_n