МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

На изложбата годинава учествуваа над 80 кучиња од Македонија, Србија и Бугарија

Во организација на кинолошкото друштво „7ми септември“денеска на Спортските ценатар Јасмин,,а по повод „7-ми Септември“ денмот на ослободување на Кавадарци, се оддржи Четвртата изложба на сите видови расни кучиња „ЦАЦ 2015 Кавадарци“. Се оценуваше убавината на кучињата.Се работи за државна изложба, рече Горан Апостолски, почесен претседател на Кинолошкото друштво од Кавадарци, Заменик градоначалникот на Кавадарци ,Слободан Ивановски, го означи стартот на денешната изложба,кој од името на Локалната самоуправа Кавадарци рече дека ке продолжат да ги подржуваат ваквите манифестации.-Во Кавадрци денеска се најубавите кучиња од Македонија.Нивните сосптвеници оправдано очекуваат признание дека се најдобри во својата категорија, рече Ивановски.

IMG_20150906_102119.jpg Лугето кои ги сакаат кучињата им посветуваат големо внимание на своите миленичиња,и очекуваат да добидат соодветно признание и награда .То сепоред нивното и расположението на кучињата тоа и се случи. Убавината на кучињата ја оценуваа професионалци во ова област; Сашо Пешов-претседател на Кинолошкиот сојуз на Македонија , Миќа Младеновиќ од Србија, и Драган Крстиќ.Делегат на изложбата беше Александар Јаневски. Инаку целата организација на ревијалната изложба во Кавадарци на која учествуваа околу 80 сопственици и исто толку кучиња од Македонија , Србија и Бугарија ја имаше кавадаречкото кинолошко друштво,,7-ми Септември,, .Особена беше заложбата и работата на Јаким Зимовски, претседателот Блаже Пончев и други ентузијасти кои направија се ова врвна кинолошка манифестација да биде одржана според сите стандарди.М.Д.