МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Мостот на реката „Луда Мара“

На фотографијата е неизбежниот белег на градот Кавадарци- Мостот во Рекинското маало.Фотосот датира од во 1955 година. На фотографијата се гледаат Детскиот диспанзер, денес Музеј-галеријата, куќата на Климент Бошков, куќата на Шахпазови, на Пончевци, а салата на ДТВ “Партизан“ е во фаза на изградба .Нашиот сограѓанин Борис Анев во коментарот за ова фотографија вели дека на овој мост за времето на изградбата а во Кралска Југославија работел на Живко Анев од каде бил земен од тогашниот сопственик на повеќе тогашни индустријски објекти во Кавадарци.

12705550_1162908760416573_2695818629066378956_n.jpg

На ова фотографија пак е прикажан мостот - 1969 година .

фотоси:Музеј Галерија и FB профил :Фотографии на Кавадарци