Службите ке се одржуваат од 7.30 часот

Од денес, 27 февруари, па до петок 3 март, во црквата „Света Петка“ секој ден со почеток од 7 часот и 30 минути ќе се оддржуваат утрински богослужби.

До четврток со почеток од 16 часот ќе се служи големо повечерие, додека во петок со почеток од 17 часот ќе се служи мало повечерие со Акатист на Пресвета Богородица.

Утринските богослужби и повечериата ќе ги отслужат сите 17 свештеници од кавадаречкото намесништво.