МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Единствена Македонија вчера одржа протестен марш

Граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ синоќа по трет пат протестираше на марш во Кавадарци. Граѓани пеш ги изодија патот од новата црква Света Петка до Градскиот плоштад.

На плоштадот актерот Диме Коцевски рече дека бараме да се изготви платформа „За Заедничка Македонија“, Да се отфрлат другите платформи во други држави. ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ да не допуштат во Парламентот да се гласа за Закон за двојазична Македонија.Интерпретаторката Алексдандра Михова ја испеа хумната на Македонија и една родољубива песна .