МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Без тренинзи и квалитетна опрема- толку

Во неделата, на 16 август, на стрелиштето „Камник“ во Скопје во организација на МССФ се одржа државно првенство во гаѓање со војничка пушка 7,9 мм и ПАП 7,62 мм во лежечки став на оддалеченост од 100 метри.Стрелачкиот клуб „Кавадарци“ зеде учество со 4 стрелци но овој пат до израз не дојде квалитетот туку споредниот фактор. Имено поради немање можност за обавување соодветни и квалитетни тренинзи како и немање на соодветна муниција потребна за горенаведеното оружје сите 4 стрелци потфрлија и постигнаа многу послаби резултати од нивните реални и вистински можности. Сепак целта за дружење, омасовување и натпревар на клубовите за повозрасните стрелци е постигната во целост.

м.в.

117954443_1094286924339660_8024476207598460204_n