МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Лилјана Илиева и Лина Нојкова во состав на македонскиот Б тим го освоија 7 место

Изминатиов викенд по 14ти пат во Сараево - Босна и Херцеговина, се одржа меѓународен турнир во стрелаштво со воздушна пушка и пиштол под наслов "6ти Април" а во организација на СК Сараево.. На турнирот учествуваа врвни стрелци од 10 тина држави меѓу кои беа и 11 натпреварувачи кои ја претставуваа Македонија. Во комплексот на легендарната спортска сала Зетра се гаѓаше на 30 електронски мети. Македонската репрезентација освои сребрен медал во дисциплина пушка мажи, а Анастасија Мојсовска го подобри државниот рекорд со 622,1 круг. Од СК Кавадарци наова натпреварување учествуваа Лилјана Илиева која постигна резултати од 593,8 и 596,1 и Лина Нојкова со резултати 601,1 и 588,5 кругови. Двете во состав на вториот тим на жени пушка и го освоија 7-мото место.

0-02-05-510a2be022e44296607154c826a06f93a6eaaadb565f9707e9d3d0f92d22e246_ac9145b2ed40dd49 0-02-05-55a489e52168a485b1fe6b4770dcaa30c1c05257970f134b9f86dd0eeefeeda0_bdae54df65d9f100 0-02-05-78cfb9cacd4227d0e8a2eb473c7f75fb93477b94d5305c8ff764264f657d4d80_c3e6b90c525a2d1f 0-02-05-87b0bcc69d70b92b90bac18565c890fb5ae6880e375823760d7cb7ea45e33e15_34a0444629109684 0-02-05-c6dd65b95cc84447364d64a45fd05d8206b405f10265291eb9dd20393e8dc5b2_4c7c73debc3ab350 0-02-05-d91ab69a96a5b3eef24bf1010b33baf53cccae07b52efb7eaf5386587f464d4c_ec1d6e27a2e0a6ae 0-02-05-fe1ca261d5fe61771370b4a12166b42ee131eabe7bee7af8e0cf6abaf9c8ef76_364a70b40ceb33f3

М. В.