МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

МИС НА МАКЕДОНИЈА ОД 2008 ГОД СУЗАНА АЛ САЛКИНА БЕШЕ ДЕЛ ОД ЛИКОВНАТА КОЛОНИЈА КАВАДАРЦИ МИХАЈЛОВО 2020

Секоја година ликовната колонија „Кавадарци - Михајлово“ знае да изненади со некое или некои звучни имиња. Така беше и годинава и повторно скромно без многу помпа едно име делеше кога уметноста е во прашање. Таа е актерка - беше дел од филмот „Големата вода“ во 2004 а пред 10 год. можевте да ја видите во „Македонските стари приказни“.

И не само тоа. Родена е во Скопје во 1984 а во 2008 год. беше избрана за најубава Македонка. Поради недостаток на спонзорство не отпатува на изборот за „Мис на светот“ но отпатува следната 2009 год во Јоханесбург , Јужна Африка каде се закити со титулата „Мис Фризура (коса)“. Беше „Мис шарм“ на Македонија па „Мис бикини“ на Малта,„Мис конгениалити“ во Србија, „Мис перфект“ во Бугарија, „Мис диско“ во Атина, „Мис талент“ во Малезија, „Мис пријателство“ во Турција, „Мис кино“ во Етиопија итн.

АЛ САЛКИА -Течно говори 6 јазици - македонски,српско-хрватски,англиски,француски,турски и арапски. Сега дипломира на филмска режија во Скопје .

Инану таа беше дел од кавадаречкта ликовна колонија„Михајлово Кавадарци„.

Тоа е таа - една од најхаризматичните уметнички души и фаци - „пустинската убавица“ - Сузана Ал Салкини.

м.в.

118647279_717366632144440_7704678784601201178_n 118703390_945808025900603_8040235002161904432_n