МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

На 18 октомври 1944 година загина Киро Каров, борец на Десеттата македонска бригада.

Роден е во Кавадарци 1913 година во занаетчиско-мутавџиско семејство.Во редовите на НОВ пристапил во првата половина на 1944 година, како борец на Десеттата македонска бригада. Загина на 18 октомври 1944 година во борбите што неговата единица ги води против Германците кај Дреновската Клисура.