МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Вчера во овој град се одржа 33-иот по ред регионален натпревар од областа на противпожарната заштита

Учествуваа ученици од 8 општини од земјата :Битола, Крушево, Валандово, Прилеп, Кавадарци, Гевгелија, Велес и Неготино. Конкуренцијата беше силна.Ннајдобрите екипи од регионалниот се стекнуваат со право на учество на републичкиот натпревар на кој ќе се натпреваруваат најдобрите од Македонија. За регуларноста на натпреварувањето и за бодувањето се погрижи комисија составена од стручни лица од областа на противпожарната заштита. Инаку, предходно во фоајето на Центарот за култура беше отворена изложба на ликовни цртежи на тема противпожарна заштита.

Натпреварот го отвори градоначалникот на општина Неготино Тони Делков.