Во континуираната работа на ОУ Музеј на град Неготино е и одбележувањето на овој празник.

„Музеј на град Неготино својот празник го одбележа со едукативно-ликовна работилница со наслов “Музејот како моја инспирација“ која се одржа во дворот во музејот во соработка со нашите долгогодишни соработници, учениците од ОУ “Гоце Делчев“ од Неготино, заедно со наставничката по ликовно образование Ѓурѓица Станоева, под чија палка работеа, односно ги цртаа и сликаа музејските предмети поставени на постаменти пред нив. Во работна и весела атмосфера се одбележа меѓународниот ден на музеите а воедно и се прослави на ваков начин!!!

НЕКА НИ Е ЧЕСТИТ ПРАЗНИКОТ НА МУЗЕИТЕ!!!„-напиша на свој ФБ Профил директорката на Музејот во Неготино , Драгица Чекорова.

32763149_10211254863423251_472960437130887168_n.jpg

32778594_10211254864943289_4842045932218351616_n.jpg

32720280_10211254869463402_2770016162300297216_n.jpg