IGM TRADE

Според Државната Изборна Комисија во Општина Росоман на избирачките места се јавиле и своето граѓанско право го искористиле 2.805 граѓа...

Во рамки на проектот “ Подобрување на можностите за појавување на пазарот на трудот“ во општините Демир Капија и Росоман се одржа...

Од денеска започна чистењето на дивите депонии на територијата на Општина Росоман.

Акцијата е во соработка со во АД"Водостопанств...

Вчера попладне околу 17 часот бил пронајден обесен 56 годишен жител на Росоман.

Како што соопштија денеска од Министерството за внат...

Огнената стихија од вчера до денеска попладне се прошири и ако не падне дожд може повторно да пламне.

Пожар кој зафати трева и ниск...

Турнир во улична кошарка во Росоман.

Од петок до недела во Росоман,се организира кошаркарски турнир, петти по ред, информира Ѓорѓи ...

Делницата која минува низ росоман ке биде проширена по 1,5 метар од двете страни.Се работи за обемен проект со кој е предвидено да се пос...

Општина Росоман обезбеди пари за изградба на тротоари крај магистралниот пат Градско-Прилеп

Општина Росоман обезбеди пари за изгр...

Поради запалено гнездо на штркови на бетонски столб во Росоман, биле запалени и дел од каблите по што била исклучена електричната енер...

Вицепремиерот и Министер за Финасии Зоран Ставревски денеска престојуваше во Општина Росоман, каде во работа го предаде новиот резер...

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)