МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Огнената стихија од вчера до денеска попладне се прошири и ако не падне дожд може повторно да пламне.

Пожар кој зафати трева и нискостеблеста шума кај селото Дебриште, Росоманско се прошири на повеке десертици хектари површина, и помина на територијата на Општина Прилеп. Екипи на ЈП Макдеонски шуми-подружница Кавадарци зедно со пожарникари од Територијалната противпожарна единица денеска попладне успејаа да го локализираат пожарот. Ако попладнето падне дожд, истиот може повторно да пламне, вели командирот на ТПЕ-Илчо Богевски. Инаку огнената стихија избувна вчера и на терен покрај професионалците се вклучени и жители на селото Дебриште.