МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

На прес конференција денеска на новинарите им беше соопштено дека во Општина Росоман започнува реализација на сеопфатени проекти кои се реализираат во комуналната свера.И покрај опструкциите кај одделени советници , градоначалникот Бранко Јанев е решен да го гради Росоман и селата и постепено да ги решава заостранати, недозавршени или отпочне со изградба нови улици,тротоари, водовод,канализација,да ја подобрува хигиената,економската клима и слично.

Градоначалникот одговори на прашањето за бербата,откупот и пласманот на праските и помошта која се очекува од Владата, како и за организирањето на годинашниот Празник посветен на бербата на праските кој се организира за време на Доховден.

Еве што денеска изјави Јанев: