МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Завршува со изградба локалниот пат до сelo Мрзен Ораовец. Во оваа фаза се асфалтираат 850 метри со што граѓаните кои го користат овој пат ке добијат подобрена инфраструктура и ќе се зголеми безбедноста на учесниците во сообраќајот.

Вкупната финансиска конструкција на проектот е 4.401.173 денари, од кои 2.000.000 денари се обезбедени од страна на Министерството за Локална самоуправа – Биро за регионален развој додека останатите средства се кофинансирани од страна на општина Росоман.