МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

За успешно спроведениот проект "Мои пари, моја одговорност: партиципативно буџетирање на општините" поддржан преку Проектот на УСАИД за граѓанско учество на општина Росоман и е доделено признание. Ова признание е дополнителен мотив да работиме повеќе во интерес на нашите сограѓани. Истовремено според индексот на активна транспарентност за 2020 година финансиран од USAID и изработен од Центар за граѓански комуникации, општина Росоман во годишна промена на активна транспарентност 2020/2019 година се наоѓа на високото рангирано 6-то место од вкупно 96 институции.