МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Скромно , поради протоколите поврзани со ковид кризата, денеска во Општина Росоман беше одбелжеана 24 годишнината од постоењето на Општ на Росоман која во деведесетите години се оддели од Општина Кавадарци и функцонира како самостојна администрација.

Советот одржа свечена седница на која за досегашната работа и функционирање на Општната зборуваше Брако Јанев - актуелен градоначалник кој се осврна на значењето од донесувањето на актот за осамостијување на локалнага самоуправа Росоман и фукционирањери на општината под негово водство како градоначалник заедно со Советот на општината.

ВО РАМКИТЕ НА ОВА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БРАНКО ЈАНЕВ ИМАШЕ СРЕДБА СО ЛОКАЛНИТЕ МЕДИМИ , НА КОЈА ЗБОРУВАШЕ ЗА ПОСТИГНАТИТЕ РЕЗУЛТАТИ ВО РАБОТЕТО НА СОВЕТОТ И ГРАДОНАЧАЛНИКОТ.

131499206_315109149667572_953333812108183113_n 131509418_203957531328015_2284583746873862040_n 131567813_694668311412400_5148494705551983007_n 131621148_383371956057910_1350373404186230603_n